.jpg)
Składniki:
- 1 kaczka
- 2 łyżki tłuszczu
- 6 pomarańcz
- cytryna
- 60 g masła
- 6 kostek cukru
- łyżka mąki
- 1 szkl. białego wina
- 25 g likieru pomarańczowego
- sól
- pieprz
.jpg)
Składniki: • 1 pomarańcza • 1 dzika kaczka • 400 ml bulionu • 500 g szerokich wstążek • 1 pęczek włoszczyzny • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 3 łyżki oliwy • 2 cebule dymki • 2 cebule • ½ l czerwonego wina • sól • pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W…
Składniki: kaczka sól pieprz ½ łyżeczki tłuczonego jałowca 1 cebula główka czerwonej kapusty 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina 100 g masła ćwierć łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny kawałek cynamonu 1 goździk Sposób wykonania: Kaczkę natrzeć solą, pieprzem oraz jałowcem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 2-3 godz. w chłodne miejsce. W między…
Składniki: • 4 piersi z kaczki • 4 kwaskowe jabłka • 2 łyżki smalcu • 1 łyżka konfitury pomarańczowej • 2 łyżki koniaku • ½ łyżeczki ostrej musztardy • ¼ szkl. rosołu • sól • biały pieprz Sposób przygotowania: Piersi oprószyć solą oraz pieprzem, ułożyć w brytfannie, polać roztopionym tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego…
Składniki: 1 kaczka ½ kg białej kapusty 1 cebula sól pieprz majeranek 3 dag smalcu Sposób Wykonania: Kaczkę podzielić na porcje, oprószyć solą oraz majerankiem, odstawić na 1 godz. po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie posiekać cebule i zeszklić ją na reszcie tłuszczu. Następnie poszatkować kapustę i ugotować na miękko, wówczas dodać…