Składniki:
- 80 dag filetów suma
- 40 dag kwaśnych jabłek
- ½ szkl śmietany
- 1 łyżka masła
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Składniki: jabłko 2 łyżki masła 4 jajka łyżka wody ¼ łyżeczki soli szczypta pieprzu 2 łyżki sera pleśniowego 2 łyżki startego parmezanu Sposób wykonania: Jabłko obrać i pokroić w plasterki, które poddusić na łyżce rozgrzanego masła. W miedzy czasie na drugą patelnię z rozgrzanym masłem wylać jajka roztrzepane z wodą, solą oraz pieprzem. Smażyć na…
Składniki: ½ kg polędwiczek 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 2 winne jabłka 1 cebula 1 kieliszek miodu pitnego sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle udusić posiekaną cebulę, doprawić do smaku solą po czym dodać obrane, pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka. Podlać odrobiną wody i dusić na małym…
Składniki: 4 filety śledziowe 1 cebula 1 jabłko winne 1 łyżka soku z cytryny 1 op śmietany szczypta cukru pudru szczypta soli i pieprzu Sposób wykonania: Filety przełożyć do miseczki. Następnie cebulę drobno posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Całość przełożyć do śmietany i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z…