Składniki:
- ½ główki białej kapusty
- por
- czerwona papryka
- 3 łyżki oleju
- ½ łyżeczki curry
- 1 l bulionu z kury
- sól
- pieprz
- kawałek kiełbasy
- 2 kwaśne jabłka
- natka pietruszki
Składniki: kapusta pekińska ogórek 2 czerwone cebule 2 kwaskowe jabłka 2 łodygi selera naciowego sok z cytryny sos sojowy słodki Sposób wykonania: Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Natomiast cebulę i seler naciowy pokroić w talarki. Następnie obrane jabłko, pozbawione gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.…
Składniki: ½ kg wątróbek 1 szkl białego wytrawnego wina 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta białego mielonego pieprzu 1 cebula 2 winne jabłka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól Sposób wykonania; Wątróbki natrzeć ziołami prowansalskimi i zalać białym winem, odstawić na kilka godzin. W między czasie cebulę pokroić na piórka i podsmażyć ją…