Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i selerem

Składniki:

  • kapusta pekińska
  • ogórek
  • 2 czerwone cebule
  • 2 kwaskowe jabłka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • sok z cytryny
  • sos sojowy słodki

Sposób wykonania:
Kapustę pekińską drobno poszatkować.
Ogórka obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Natomiast cebulę i seler naciowy pokroić w talarki.
Następnie obrane jabłko, pozbawione gniazd nasiennych pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Skropić je sokiem z cytryny oraz sosem sojowym.
Można jeszcze doprawić według własnych upodobań.
Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *