Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gulasz

Gulasz z żołądków z pieczarkami

Składniki: 500 g żołądków z kurczaka 400 g pieczarek 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Żołądki zalać wodą i gotować na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie je odcedzić i pokroić. Naste pnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w krążki i razem poddusić na rozgrzanym tłuszczu,. W…

Gulasz z serc z pieczarkami

Składniki: 1 kg serc z kurcząt 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem ½ kg pieczarek 6 ząbków czosnku olej sól ostra papryka przecier pomidorowy bulion Sposób wykonania: Serca zalać bulionem i gotować do miękkości po czym je odcedzić i przekroić na połówki. Następnie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać serca, pokrojone pieczarki oraz…

Gulasz z karpia, lina, sandacza lub okonia

Składniki: 1 kg dokładnie wyfiletowanej ryby 3 cebule 1 szklanka kwaśnej kremówki ½ szklanki oleju ½ szklanki przecieru pomidorowego 1 liść laurowy sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej,  zeszklić na nim cebulę, dodać rybę, smażyć kilka minut mieszając. W…

Gulasz z królika

 

Składniki:

  • mięso z całego jednego królika
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • 1 duża cebula
  • marchewka, por, pietruszka
  • 5 dkg suszonych grzybów
  • 2 kromki suchego razowego chleba
  • łyżka mąki
  • ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina 
  • litr bulionu
  • 7 łyżek oleju
  • sól, pieprz do smaku

     

    Zalewa:

  • 100 ml octu balsamicznego
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • kilka ziaren, jałowca, ziela angielskiego, liść laurowy
  • marchewka
  • po 3 łyżeczki soli i cukru