Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z żołądków z pieczarkami

Składniki:

  • 500 g żołądków z kurczaka
  • 400 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Żołądki zalać wodą i gotować na małym ogniu około 40 minut.
    Po tym czasie je odcedzić i pokroić.
    Naste pnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w krążki i razem poddusić na rozgrzanym tłuszczu,.
    W trakcie podlewać odrobiną wody.
    Gdy pieczarki będą miękkie dodać żołądki razem z koncentratem.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec podlać jeszcze odrobiną wody i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *