Składniki:
- 45 dkg wieprzowiny
- 45 dkg wołowiny
- 2cebule
- 2strąki czerwonej papryki
- 2 strączki papryczki chili
- 4 ząbki czosnku
- 4 pomidory
- listek laurowy
- sól, pieprz do smaku
- olej
Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 40 dag cebuli kilka ząbków czosnku olej sól pieprz 2 kiszone ogórki Sposób wykonania: Żołądki przelać wrzątkiem po czym pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posiekana cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanym leju, wówczas dodać żołądki, ogórki pokrojone w kostkę oraz odrobinę wody. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą ora pieprzem.…
Składniki: 3 cebule ½ kg kiełbasy 3 puszki czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 20 dag przecieru pomidorowego vegeta pieprz 10 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka cukru olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wlać do niej zalewę z kukurydzy i dusić na małym ogniu. Gdy płyn odpruje wrzucić…