Składniki: 1 kg mięsa baraniego bez kości 20 dkg suszonych śliwek bez pestek 1 szklanka mocnego naparu z czarnej herbaty olej sól, pieprz, cukier do smaku kilka łyżek czerwonej fasoli konserwowej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Śliwki zalać gorącym naparem z herbaty. Na patelni rozgrzać olej, mocno rozgrzać, dodawać porcjami mięso, mocno…
Tag: gulasz
Wołowina
Gulasz wołowy z winem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Wieprzowina
Gulasz z pieczarkami i szczypiorkiem
by Natalia Kurdziel • • 0 Comments
Wieprzowina
Gulasz z kiszoną kapustą
by Henryk Stawiński • • 0 Comments
Składniki: 750 g łopatki wieprzowej 40 g smalcu 250 g cebuli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 3/8 l bulionu sól pieprz 400 g kapusty kiszonej 1/8 l śmietany Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Oprószyć całość papryką i zalać bulionem. Doprawić do smaku solą ora pieprzem i…