Składniki: 4 plastry wątroby wieprzowej mąka olej sól 1/8 l czerwonego wina 1-2 cebule 1 kwaśne jabłko 1 puszka pieczarek w zalewie 3 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Wątrobę pokroić w plastry, które obtoczyć w mące po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju. Następnie oprószyć solą i zalać winem. Dodać grzyby odsączone z zalewy, posiekana…
Tag: gulasz
Warzywa
Gulasz pełen warzyw
by Anastazja Rusak • • 0 Comments
Wieprzowina
Gulasz wieprzowy Magdaleny
by Piotr Rajewski • • 0 Comments
Wołowina
Gulasz mazurski
by Waldek Jarzyński • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wołowiny 2 szkl. wywaru cebula porcja włoszczyzny kawałek białej kapusty 50 dag ziemniaków 25 dag ogórków kiszonych ½ szkl. kwaśnej śmietany tłuszcz 1-2 łyżki mąki pszennej liść laurowy ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym zalać je wrzącym wywarem. Dodać jeszcze liść laurowy oraz…