Składniki: 800 g pieczarek 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić je na rozgrzaną oliwę. Następnie czosnek rozgnieść razem z sola i dodać do pieczarek. Całość wymieszać i zarumienić na małym ogniu. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.
Tag: grzybowe
Boczniaki
Boczniaki smażone
by Natalia Szlachta • • 0 Comments
Składniki: 800 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie oczyścić, duże można pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć blaszkami do dołu i odstawić do osuszenia. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać boczniaki. Trzymać na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia się. Przed podaniem oprószyć solą…
Rydze
Rydze na szybko
by Beata Wąsowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg świeżych rydzów 2 cebule 3 łyżki masła 1 szkl. startego suchego chleba razowego sól Sposób wykonania: Cebulę bardzo drobno posiekać i wymieszać z tartym chlebem. Następnie wrzucić rydze na rozgrzane masło, posypać cebulą i chlebem i usmażyć. Doprawić do smaku solą.
Kanie
Kanie w panierce
by Karolina Zatorska • • 0 Comments
Grzyby
Pasta grzybowa z cebulą
by Sylwia Oleś • • 0 Comments
Składniki: 500 g solonych grzybów 2 cebule 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić po czym zemleć w maszynce. Następnie drobno posiekać cebulę i podsmażyć ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć z ognia i odstawić aby ostygła. Następnie grzyby wymieszać z cebulą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.