Składniki: 600 g obranych grzybów: borowiki, koźlarze 1 łyżka mąki 6 łyżek masła 1/3 szkl. śmietany sól pieprz natka pietruszki koperek Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie obtoczyć je w mące i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Smażyć, aż staną się miękkie, po czym wlać śmietanę i dodać…
Tag: grzybowe
Grzyby
Kawior grzybowy
by Ilona Pokora • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. suszonych grzybów ½ kg cebuli olej cukier ocet sól Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie wodę zlać i zalać grzyby świeżą wodą i ugotować je. Następnie grzyby odcedzić i zemleć w maszynce po czym dodać wywar z gotowania grzybów. Cebulę posiekać zeszklić ja na rozgrzanym…
Grzyby
Grzyby solone z cebulą
by Roman Pieniążek • • 0 Comments
Składniki: 400 g solonych grzybów 2 cebule 3 łyżki oleju pieprz Sposób wykonania: Grzyby pokroić w krążki po czym oprószyć je pieprzem. Następnie cebulę posiekać i dodać do grzybów. Całość wymieszać i skropić olejem.
Grzyby
Grzyby solone ze śmietaną
by Hanna Babiarz • • 0 Comments
Składniki: 500 g marynowanych grzybów 8 łyżek śmietany 2 pęczki szczypiorku Sposób wykonania: Grzyby pokroić na małe kawałki. Dodać do nich śmietanę, dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Borowiki
Borowiki w sosie winegret
by Monika Kotowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg borowików 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 4 łyżki sosu winegret Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić po czym pokroić je na plastry, które podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie czosnek rozgnieść i wymieszać go z sosem winegret. Grzyby wyjąć z patelni, zalać je sosem i odstawić na 4 godziny.