Składniki: 1/2 kg kurek 3 łyżki sosu sojowego ¼ skl. oleju pęczek koperku sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem, cały czas mieszając smażyć na małym ogniu. Gdy grzyby zmiękną i płyn odpruje doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Trzymać na ogniu jeszcze kilka minut po czym dodać posiekany…
Tag: grzybowe
Grzyby
Wigilijna rolada grzybowa
by Patrycja Malek • • 0 Comments
Składniki: ½ kg świeżych grzybów 1 cebula 1 wafel kwadratowy łyżka oleju jajko bułka tarta 6 ziemniaków sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać woda i lekko obgotować po czym je odcedzić i posiekać, cebulę również posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W miedzy czasie ugotować ziemniaki po czym…
Pieczarki
Nadziewane pieczarki z szynką i papryką
by Bożena Trębacz • • 0 Comments
Składniki: 15 dag żółtego sera 15 dag szynki 3 pieczarki cebula ½ czerwonej papryki 2 łyżki oleju bazylia natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Z pieczarek odciąć nóżki iw wydrążyć trochę miąższu z kapeluszy. Odcięte nóżki, paprykę, cebulę oraz szynkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek. Następnie posiekaną natkę…
Pieczarki
Pieczarki zapiekane w piwnym cieście
by Halina Piękoś • • 0 Comments
Składniki: ½ kg pieczarek 1 szklanka jasnego piwa 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki do panierowania 3 jajka 1/2 szklanki oleju do smażenia sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Oddzielić żółtka od białek. Z żółtkami połączyć mąkę, dodać 2 łyżki oleju i szklankę piwa. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodać do…
Pieczarki
Pasztet z pieczarek
by Robert Chludziński • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pieczarek 4 cebule 3 czerstwe kajzerki 1 szkl. mleka 4 jajka 2 czubate łyżki bułki tartej olej sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki zetrzeć na tarce po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju. W między czasie posiekana cebulę również podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać ją do pieczarek razem z…