Składniki: 50 dag pieczarek cebula 3 jajka 5 łyżek mąki garść zieleniny sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Pieczarki oraz cebule posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas zestawić z ognia do ostygnięcia. Po tym czasie dodać mąkę, posiekaną zieleninę i wbić jajka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej…
Tag: grzybowe
Pieczarki
Pieczarki smażone w panierce
by Halina Czerniejewska • • 0 Comments
Składniki: pieczarki olej sól pieprz jajko bułka tarta Sposób wykonania: Pieczarki dokładnie oczyścić usuwając nóżki. Po czym oprószyć je solą i pieprzem. Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoto.
Pieczarki
Pieczarki z czosnkiem
by Oliwia Kościółek • • 0 Comments
Składniki: 12 pieczarek łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej cebula 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. W między czasie z pieczarek odciąć nóżki i posiekane dodać do cebulki razem z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem i bułką tartą. całość dokładnie wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek,…
Pieczarki
Pieczarki faszerowane Kingi
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 10 dużych pieczarek ½ kg mięsa mielonego sól pieprz ząbek czosnku jajko bułka tarta olej Sposób wykonania: Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Naste pnie z pieczarek odciąć nóżki i kapelusze wypełnić mięsnym farszem. Posypać je Vegetą po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju…
Pieczarki
Pieczarki nadziewane kaszą jęczmienną i mięsem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 kapeluszy pieczarek 1/5 szklanki kaszy jęczmiennej 60 dkg mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 2 cebule 1 papryka czerwona 20 dkg żółtego sera gouda 1 koncentrat pomidorowy natka pietruszki oliwa, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Do osolonego wrzątku dodajemy kaszę, zmniejszamy ogień i na małym ogniu gotujemy jeszcze około 30 minut. Odstawiamy do…