Składniki: 1 kg polędwiczek wieprzowych Marynata: 2 łyżki ulubionej musztardy 4 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka koniaku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Polędwiczki umyć, dokładnie osuszyć. Składniki marynaty zmiksować natrzeć nią polędwiczki, odstawić na 30 minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu obracając kilkakrotnie. Mięso możemy podawać gdy temperatura wewnątrz…
Tag: grillowane
Listy
Pieczony na grillu bakłażan z serem i pomidorami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 bakłażany 10 dkg drobno tartego sera 2 drobno posiekane ząbki czosnku 2 drobno pokrojone ostre papryczki 5 pomidorów Sposób przyrządzenia: Bakłażany umyć, osuszyć, pokroić w plastry z umiarem posolić, odłożyć na ręcznik papierowy aby obsączyć z wydzielającego się soku. Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na połowę. Plastry bakłażana i pomidor zrosić oliwą. Piec 5…
Listy
Filet z okonia grillowany z brokułami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Makrela w słodko ostrej marynacie, grillowana
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Makrela z grilla z cukinią i pomidorem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 makrele sok z 1 cytryny sól, pieprz oliwa 1 cukinia 4 pomidory 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego koperku 3 łyżki oliwy Sposób przyrządzenia: Rybę bardzo dokładnie umyć, osuszyć. Koperek, 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować. Mieszanką dokładnie posmarować rybę nie zapominając o jamie brzusznej, odstawić na 60…