Składniki:
- 2 makrele
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 cukinia
- 4 pomidory
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- 3 łyżki oliwy
Sposób przyrządzenia:
Rybę bardzo dokładnie umyć, osuszyć. Koperek, 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować. Mieszanką dokładnie posmarować rybę nie zapominając o jamie brzusznej, odstawić na 60 minut. Pomidory i cukinię umyć, oczyścić. Pomidory pokroić na połowę, cukinię w grube plastry, oprószyć solą i pieprzem, zrosić oliwą wymieszaną z rozgniecionym czosnkiem. Piec na dobrze nagrzanym grillu, rybę około 10 minut, warzywa 5 minut. Podawać z pieczywem.