Składniki: 4 bakłażany 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka posiekanych ulubionych ziół 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Bakłażany pokroić na skośne plasterki, które grillować około 2 minut z każdej strony. W między czasie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niego cukinię i smażyć jeszcze około 3 minut. Po…
Tag: grillowane
Listy
Cukinie z grilla
by Renata Gajda • • 0 Comments
Składniki: 4 cukinie 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka posiekanych ulubionych ziół 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Z cukinii odciąć końce a cała resztę pokroić na skośne plasterki, które grillować około 2 minut z każdej strony. W między czasie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niego cukinię i…
Listy
Kotlety wieprzowe z grilla w soku jabłkowym marynowane
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu lub karczku wieprzowego Marynata: sok jabłkowy cynamon, goździki do smaku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety o grubości 2 do 2,5 cm, lekko rozbić młotkiem do mięsa. Składniki marynaty wymieszać, zalać nimi kotlety, odłożyć do lodówki na kilka godzin. Piec na dobrze nagrzanym grillu z…
Listy
Kotlety wieprzowe z grilla w winnej marynacie
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg schabu lub karczku pokrojonego na kotlety Marynata: ¼ szklanki wina granulowany czosnek, pieprz, papryka, sos sojowy, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty wymieszać. Umyte i lekko rozbite młotkiem do mięsa kotlety umieścić w worku nylonowym, dodać marynatę, odstawić do lodówki na kilkanaście godzin kilkakrotnie je w tym czasie obracając. Piec na…