Składniki: cykoria oliwa sól, pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Oczyszczone cykorie przekroić wzdłuż na 2 połowy. Zrosić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec na średnio gorącym grillu zaczynając od strony przecięcia. Gdy lekko się zezłoci obrócić i opiec z drugiej strony.
Tag: grillowane
Listy
Pikantne skrzydełka z kurczaka na grillu pieczone
by Katarzyna Majewska • • 0 Comments
Listy
Wątróbka z kurczaka z grilla
by Kamila Stanek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wątróbek drobiowych 20 dkg plastrów boczku wędzonego 20 dkg małych cebulek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę zalać mlekiem z wodą, odstawić na 30 minut, odcedzić, wypłukać, obsączyć na sicie. Tak przygotowane wątróbki oczyścić z tłuszczu i żółciowego, podzielić na płaty. Boczek pokrajać na kawałki tej samej wielkości co wątróbka. Przygotować 4 drewniane,…
Listy
Domowe przyprawy: Meksykańska przyprawa do dań z grilla
by Anita Pawlak • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki granulowanego czosnku 3 łyżki mielonego chili 4 łyżeczki soli 2 łyżeczki mielony pieprz 2 łyżeczki cukier 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Najlepszy do tego celu jest ceramiczny moździerz. Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu.