Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z okonia grillowany z brokułami

 

Składniki:

  • 50 dkg filetów z okonia ze skórą
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • 2 podzielone na różyczki brokuły

     

    Sos:

  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ łyżki sosu chili
  • 1 łyżka białego wina

Sposób przyrządzenia:
Składniki sosu zmiksować, odstawić. Filety umyć i osuszyć, przyprawić, nasmarować oliwą, odstawić na 15 minut. Brokuł dokładnie wypłukać, zalać wrzątkiem, posolić, gotować 5 minut. Filety z okonia piec na dobrze nagrzanym grillu po 3 minuty z każdej strony. Upieczoną rybę układać na różyczkach brokuły, polać sosem i podawać.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *