Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gotowana

Karmazyn po seczuańsku gotowany na parze

Składniki: 1 karmazyn lub inna ryba o zwartym białym mięsie (dorsz, sandacz, okoń..) imbir pokrojony w plastry zielona cebulka lub szczypiorek 3 plasterki cebuli 3 gałązki natki pietruszki sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę dokładnie umyć, osuszyć. Na jednym z boków wykonać ostrym nożem kilka głębokich nacięć, natrzeć dokładnie solą i pieprzem nie zapominając o…

Dynie pieczona z mięsnym farszem

Składniki: 1 nieduża dynia 50 dkg mielonego mięsa 2 jajka 1 cebula 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka oleju sezamowego lub oliwy z oliwek szczypta mielonego imbiru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Dynie umyć, osuszyć. Ściąć jej wierzchołek. Za pomocą łyżki usunąć ze środka włókninę i pestki nasienne. Mielone mięso wymieszać z…

Suflet z dyni

Składniki: 45 dkg dyni ½ szklanki kaszy manny 3 łyżki mąki pszennej 4 jajka 2 łyżki tartego żółtego sera 1 szklanka mleka 2 łyżeczki soli cukier puder 2 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Obraną z pestek i skóry dnie rozdrobnić. W rondlu o grubym dnie gotować dynię w mleku aż zmięknie. Dodać kaszę mannę i gotować…

Placuszki z dyni

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 25 dkg obranej z pestek i skóry dyni 1 łyżka cukru 4 łyżki oleju zielenina Sposób przyrządzenia: Dynie rozdrobnić, gotować na parze aż zmięknie. Przetrzeć przez sito. Dodać cukier i mąkę, szczyptę soli. Dokładnie wyrobić powstałe ciasto. Formować w walec. Nożem pociąć na około 20 plastrów. Formować z ciasta owalne…

Panga z wody

Składniki: filety z pangi przyprawa do potraw w proszku pęczek koperku cytryna zielony pieprz przyprawy Sposób przyrządzenia: Zagotować wodę z przyprawami (powinna być wyraźnie słona) zielonym pieprzem i koprem. Gotować rybę w wywarze na małym ogniu ok. 5-7 min. Odsączyć, pokropić sokiem z cytryny i surowym roztopionym masłem Podawać z ryżem lub innymi dodatkami. Mięso…