Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gotowana

Karmazyn po seczuańsku gotowany na parze

Składniki: 1 karmazyn lub inna ryba o zwartym białym mięsie (dorsz, sandacz, okoń..) imbir pokrojony w plastry zielona cebulka lub szczypiorek 3 plasterki cebuli 3 gałązki natki pietruszki sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę dokładnie umyć, osuszyć. Na jednym z boków wykonać ostrym nożem kilka głębokich nacięć, natrzeć dokładnie solą i pieprzem nie zapominając o…

Dynie pieczona z mięsnym farszem

Składniki: 1 nieduża dynia 50 dkg mielonego mięsa 2 jajka 1 cebula 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka oleju sezamowego lub oliwy z oliwek szczypta mielonego imbiru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Dynie umyć, osuszyć. Ściąć jej wierzchołek. Za pomocą łyżki usunąć ze środka włókninę i pestki nasienne. Mielone mięso wymieszać z…

Suflet z dyni

Składniki: 45 dkg dyni ½ szklanki kaszy manny 3 łyżki mąki pszennej 4 jajka 2 łyżki tartego żółtego sera 1 szklanka mleka 2 łyżeczki soli cukier puder 2 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Obraną z pestek i skóry dnie rozdrobnić. W rondlu o grubym dnie gotować dynię w mleku aż zmięknie. Dodać kaszę mannę i gotować…

Placuszki z dyni

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 25 dkg obranej z pestek i skóry dyni 1 łyżka cukru 4 łyżki oleju zielenina Sposób przyrządzenia: Dynie rozdrobnić, gotować na parze aż zmięknie. Przetrzeć przez sito. Dodać cukier i mąkę, szczyptę soli. Dokładnie wyrobić powstałe ciasto. Formować w walec. Nożem pociąć na około 20 plastrów. Formować z ciasta owalne…

Panga z wody

Składniki: filety z pangi przyprawa do potraw w proszku pęczek koperku cytryna zielony pieprz przyprawy Sposób przyrządzenia: Zagotować wodę z przyprawami (powinna być wyraźnie słona) zielonym pieprzem i koprem. Gotować rybę w wywarze na małym ogniu ok. 5-7 min. Odsączyć, pokropić sokiem z cytryny i surowym roztopionym masłem Podawać z ryżem lub innymi dodatkami. Mięso…