Składniki:
- 400 g świeżych strąków papryki
- 2 cebulki
- 1 łyżka oleju
- 1 liść laurowy
- ocet
- 1 łyżka cukru
- 1 ziarenko ziela angielskiego
- 2 ziarenka pieprzu
- sól
Składniki:
Składniki: 1 główka kapusty włoskiej około 40 dkg 1 duży kiszony ogórek 1 duże kwaśne jabłko kilka łyżek koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju cukier do smaku garść zielonego posiekanego koperku Sposób wykonania: Kapustę oczyścić poszatkować, posolić. Jabłka opłukać i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce na grubych oczkach. W salaterce wymieszać kapustę z…
Składniki: 1 główka kapusty włoskiej około 40 dkg 1 duży kiszony ogórek 1 duże kwaśne jabłko kilka łyżek koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju cukier do smaku garść zielonego posiekanego koperku Sposób wykonania: Kapustę oczyścić poszatkować, posolić. Jabłka opłukać i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce na grubych oczkach. W salaterce wymieszać kapustę z jabłkiem…
Składniki: 1 karp o wadze około 1 kg 2 łyżki ugotowanej rozgniecionej soi 2 łyżeczki pokrojonego czosnku 1 łyżeczka posiekanego imbiru 2 łyżki pokrojonej cebuli dymki 2 łyżki pokrojonej ostrej papryki 2 łyżki pokrojonej słodkiej papryki 2 łyżki posiekanej naci kolendry ½ szklanki białego wina 4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia:…