Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gotowana

Surówka z kapusty włoskiej z ogórkiem i jabłkiem

Składniki: 1 główka kapusty włoskiej około 40 dkg 1 duży kiszony ogórek 1 duże kwaśne jabłko kilka łyżek koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju cukier do smaku garść zielonego posiekanego koperku Sposób wykonania:   Kapustę  oczyścić  poszatkować, posolić. Jabłka opłukać i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce na grubych oczkach. W salaterce wymieszać kapustę z…

Surówka z kapusty włoskiej w pomidorowej zaprawie

Składniki: 1 główka kapusty włoskiej około 40 dkg 1 duży kiszony ogórek 1 duże kwaśne jabłko kilka łyżek koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju cukier do smaku garść zielonego posiekanego koperku Sposób wykonania: Kapustę  oczyścić  poszatkować, posolić. Jabłka opłukać i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce na grubych oczkach. W salaterce wymieszać kapustę z jabłkiem…

Karp na parze na sposób chiński

Składniki: 1 karp o wadze około 1 kg 2 łyżki ugotowanej rozgniecionej soi 2 łyżeczki pokrojonego czosnku 1 łyżeczka posiekanego imbiru 2  łyżki pokrojonej cebuli dymki 2 łyżki pokrojonej ostrej papryki 2 łyżki pokrojonej słodkiej papryki 2 łyżki posiekanej naci kolendry ½ szklanki białego wina 4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia:…