Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gorące

Zapiekanka ziołowa Weroniki P

Składniki: 6 jajek 2 łyżki białego wytrawnego wina 750 g fasolki szparagowej 500 g młodych ziemniaków 4 cebule 100 g masła łyżeczka posiekanych listków bazylii łyżka posiekanego cząbru łyżka posiekanego estragonu łyżka posiekanej mięty łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz łyżka soku z cytryny łyżeczka cukru Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej…

Zapiekanka grzybowa

Składniki: 1 kg świeżych grzybów leśnych 15 dkg masła 2 cebule 1 szklanka kwaśnej śmietany kremowej 5 sucharków 2 jajka 1 szklanka tartego żółtego sera sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, przyciąć trzony, pokroić na połówki lub ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Suchary rozkruszyć. Formę do pieczenia wysmarować masłem. Resztę masła rozgrzać w rondlu,…

Kurczak zapiekany z ryżem

Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka ½ kostki masła 25 dkg ryżu 20 dkg chleba tostowego 1 szklanka kefiru 4 szklanki bulionu z kurczaka sól, pieprz posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Ryż zalać 3 szklankami bulionu drobiowego, dodać 3 dkg masła, przyprawy, gotować powoli uważając aby nie przywarł. Chleb pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać…

Moja zapiekanka z pieczarkami

Składniki: 200ml. wody pół paczki drożdży 50ml. oleju 3 jaja pieczarki ser żółty lub inne dodatki 250g. margaryny połówkę cytryny pół paczki mąki sól do smaku Sposób przyrządzenia: Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Do naczynia dodać mąkę a następnie wcisnąć połówkę cytryny, następnie dodawać: jaja, olej, wodę, soli i roztopioną margarynę, wlać do naczynia, Miksować…