Składniki:
- 2 opakowania mrożonego szpinaku
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- 3 pomidory
- 1 kostka bulionowa
- 250 g śmietany
- 250 g śmietanki kremówki
- 80 g startego parmezanu
- 300 g pestek dyni obranych ze skórki
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Składniki: 200 g świderków pełnoziarnistych 1 łyżeczka oleju 500 g kiszonej kapusty masło 100 g sera gouda 1 łyżeczka kminku 100 g chudego boczku 150 g kwaśnej śmietany sól Sposób wykonania: Kapustę przez chwilę gotować po czym dusić. W między czasie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju po czym go odcedzić i przelać…
Składniki: 0,5 kg ziemniaków 1 średnia marchewka 150 g fasolki szparagowej 3 dzwonka z łososia sól pieprz odrobina tymianku Sposób wykonania: Ziemniaki obrać i ugotować. W między czasie marchewkę obrać i pokroić razem z fasolką na małe kawałki po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem trzymać na ogniu ok. 30 s. Następnie łososia obsmażyć…
Składniki: • 40 dag fasoli “Jaś” • 40 dag wołowiny bez kości • 30 dag pomidorów • 2 średnie cebule • 4 strąki czerwonej papryki • 8 dag smalcu wieprzowego • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina • szczypta soli • papryka w proszku • szczypta pieprzu Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym…
Składniki: • 1 kg marchwi • 1 łyżka masła • ½ łyżeczki cukru • 4 łyżki białego wina • 100 g śmietany • 250 g świeżych pieczarek • 1 pęczek pietruszki • 150 g żółtego sera • sól • pieprz Sposób wykonania: Marchew obrać i pokroić w ćwiartki, które smażyć ok. 3 min na rozgrzanym…