Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z łososia z warzywami

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 średnia marchewka
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 3 dzwonka z łososia
  • sól
  • pieprz
  • odrobina tymianku

    Sposób wykonania:
    Ziemniaki obrać i ugotować.
    W między czasie marchewkę obrać i pokroić razem z fasolką na małe kawałki po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem trzymać na ogniu ok. 30 s.
    Następnie łososia obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas pokroić na kawałki i dodać do warzyw.
    Miękkie ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników.
    Całość delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
    Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 5 min.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *