Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z pangi

Filet z pangi w zielonym sosie

Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i…

Zupa rybna z pangi

Składniki: 1 kg pangi 2 duże cebule 3 cukinie 2-3 ząbki czosnku ½ kg ziemniaków sok z jednej cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę kroimy w małe kawałeczki, cebulę kroimy w talarki. Ziemniaki, cukinię kroimy w paseczki.  Wszystkie składniki wrzucamy do dużego garnka. Czosnek dodajemy w całości, zalewamy wodą ,przyprawiamy solą i pieprzem…

Panga w pomidorach

Składniki: 1 kg pangi 2 cebule 2 puszki pomidorów 6 jajek sól, pieprz, olej zioła, tymianek i estragon Sposób przyrządzenia: Pangę dokładnie płuczemy i osaczamy na papierowym ręczniku, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy uprzedni posiekaną na drobno cebulę i pomidory z puszki. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Z białek…

Panga z warzywami marynowana

Składniki: 1 kilogram pangi 2 marchewki 2 cebule plaster selera 1 szklanka octu 10% 10 ziarenek pieprzu 5 listków laurowych sól, cukier, pieprz do smaku Do panierowania: mąka , i mąka ziemniaczana w równych ilościach, olej Sposób przyrządzenia: Rybę umyć osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w 2-3 cm kawałki, oprószyć solą, pieprzem i mąką .Usmażyć…

Panga w boczku zapiekana w piekarniku

Składniki: 1 duży płat pangi 35 dkg boczku wędzonego 1 cytryna pieprz, koper Sposób wykonania: Płat pangi myjemy osączamy na papierowym ręczniku. Tak przygotowany filet owijamy cienkimi plastrami boczku w sposób żeby jeden płat zachodził na drugi. Wkładamy do brytfanny i do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temp 180 st. C. 10-20 minut. Gotową rybę wykładamy…