Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z warzywami marynowana

Składniki:

  • 1 kilogram pangi
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • plaster selera
  • 1 szklanka octu 10%
  • 10 ziarenek pieprzu
  • 5 listków laurowych
  • sól, cukier, pieprz do smaku

    Do panierowania:

  • mąka , i mąka ziemniaczana w równych ilościach, olej

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w 2-3 cm kawałki, oprószyć solą, pieprzem i mąką .Usmażyć na rozgrzanym oleju na ciemno złocisty kolor, ułożyć w szerokim słoju. Marchew, cebulę, seler, pokroić w cienkie paseczki zalać 3 szklankami wody ,dodać listek laurowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, gotować 15 minut. Wlać ocet i gotować jeszcze około 3-4 minuty. Gorącą marynatą zalać rybę , przykryć folią spożywczą i odstawić do wystygnięcia. Tak przygotowana ryba jest pyszna po kilku dniach. Można podawać z gorącymi ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *