Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Pita z rybą

Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki posiekanej dymki 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku ¾ łyżeczki mielonego chili 3 łyżki oleju mąka 6 chlebków pita (kliknij) Dodatki: majonez, musztarda, ulubiony sos, sałata, plastry pomidora, plastry ogórka itp. – wg uznania Sposób przyrządzenia: Filety rybne…

Panga lub tilapia zapiekana z serem i pomidorami

Składniki: 50 dkg filetów rybnych 3 pomidory 5 łyżek śmietany 30 % 4 łyżki musztardy 10 dkg tartego żółtego sera sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w grube plastry. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę i pomidory, polać śmietaną wymieszaną z…

Polewka syberyjska z ryby

Składniki: 25 dkg filetów z ryby (okoń, pstrąg, sandacz) 3 szklanki bulionu rybnego 2 ziemniaki 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 pomidor 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, dokładnie umyć, wyfiletować. Pozostałości z filetowania zalać 4 szklankami wody i powoli gotować aż płyn zredukuje…

Smażone wątróbki dorszowe

Składniki: • kilka wątróbek dorszowych • tłuszcz do smażenia, • 4 cebule, • kilka ząbków czosnku, • sól, • pieprz, • 3 łyżki masła, • ocet. Wykonanie: Zdjąć błonę z ikry dorszowej, obsmażyć je na tłuszczu , odcedzić ten tłuszcz odlać go, znów obsmażać i znów wylać ten tłuszcz. Posiekać cebulę i czosnek, usmażyć na…