
Składniki:
- 2 filety z pstrąga
- 2 cebule
- 5 dag posiekanych orzechów włoskich
- 5 dag rodzynek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 cytryny
- 150 ml maślanki
- 3 łyżki tartej bułki
- kilka gałązek natki
- kilka liść sałaty
- sól
- pieprz

Składniki: 6 dzwonków łososia 5 porów 1/4 l. rybnego wywaru 2 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki białego wytrawnego wermutu masło sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Pory pokroić na grube plasterki, włożyć je do naczynia żaroodpornego po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i zalać połową wywaru rybnego. Następnie wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego…
Składniki: 75 dag dowolnych filetów rybnych masło 1 cebula 15 dag marchewki 30 dag brokułów 25 dag ziemniaków ½ l wywaru 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/8 l wytrawnego białego wina 200 ml śmietany sok z cytryny 1 pęczek koperku sól biały pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle w dużym garnku po czym…