Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Gotowany na parze filet z pangi z zieloną cebulką i imbirem

Składniki: 50 dkg podzielonego na porcje fileta z pangi kilka „piórek” zielonej cebulki pokrojonej na 2 cm odcinki 2 cm kawałek kłącza imbiru pokrojony w zapałkę 1 łyżka oleju 1 łyżka jasnego sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Przyprawione solą i pieprzem porcje ryby ugotować na parze. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać cebulkę, imbir i…

Kotlety nadziewane ryżem z filetem rybnym

Składniki: 20 dag filetów z pangi    (lub innej ryby) 1 szklanka ryżu 1 łyżeczka soli 2 jajka bułka tarta olej roślinny Sposób przyrządzenia: Ryż zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy .Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować ok.5-7 minut. Następnie przykryć pokrywką i odstawić na 15 minut. Dokładnie umyte i wysuszone filety z pangi pokroić w drobną…

Karp w sosie piwnym

Składniki: 1 karp o wadze około 1 kg 1 obrana, pokrojona w plastry marchewka 1 obrana, pokrojona w plastry cebula ¼ szklanki jasnego piwa masło mąka sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, umyć, osuszyć i wyfiletować. Z kręgosłupa, głowy i warzyw przygotować bulion rybny. Filety podzielić na porcje, przyprawić. Każdą porcję obtoczyć…

Filet z łososia z kapustą i pieczarkami

Składniki: 50 dkg filetu z łososia ze skórą 35 dkg dobrej kiszonej kapusty 5 dużych pieczarek mąka 1 nieduże jabłko 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka posiekanego koperku pieprz, sól, cukier do smaku 2 łyżki smalcu lub oleju Sposób przyrządzenia: Filet z łososia umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć…

Pstrąg wędzony z makaronem

Składniki: 400 g szerokiego makaronu 1 łyżka oliwy 2 ząbki czosnku 4 szalotki 3 pomidory ½ szkl. białego wina 2 łyżki przyprawy cytrynowo-pieprzowej 200 g pstrąga wędzonego 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Makaron zalać osoloną wodą i gotować około 10 minut. W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekane szalotki oraz czosnek, wówczas dodać…