Składniki: 1 karp o wadze około 2 kg ¼ szklanki masła 1/3 szklanki śmietany 2 liście laurowe 1 cytryna sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia umyć, osuszyć, wyfiletować, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć porcję ryby na złoty kolor. W naczyniu żaroodpornym rozpuścić masło, dodać liść laurowy. Ułożyć w nim…
Tag: filet
Kurczak z grilla
Piersi z kurczaka po malezyjsku z grilla
by Karol • • 0 Comments
Składniki:
-
- 4 piersi z kurczaka
-
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 2 łodygi palczatki cytrynowej ( można zastąpić łyżeczką otartej z cytryny skórki)
- 6 obranych cebulek szalotka
- 2 obrane ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonego chili
- 2 łyżeczki mielonego ostryżu
- 4 łyżki ostrego keczupu
- sól wg smaku
Pasta przyprawowa:
Kurczak z grilla
Piersi z kurczaka w serowej skórce grillowane
by Karol • • 0 Comments
Składniki:
-
- 75 dkg piersi z kurczaka
- 1 łyżka rozmarynu
- 1 łyżka oregano
- sól i pieprz wg upodobań
- 1 szklanka tartej bułki wymieszanej z tartym parmezanem
- 2 jajka
- 2 łyżeczki wody
- 3 łyżki oliwy
Panga
Panga w zielonym pieprzu
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 duży lub 2 mniejsze filety z pangi ze skórą (łososia, sandacza…) 2 łyżki obsączonego z zalewy zielonego pieprzu mąka 2 łyżki oleju 3 łyżki masła 1 łyżka obsączonych z zalewy kaparów sok z 1 cytryny sól, biały pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, dokładnie osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut.…