Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w serowej skórce grillowane

 

Składniki:

    • 75 dkg piersi z kurczaka
    • 1 łyżka rozmarynu
    • 1 łyżka oregano
    • sól i pieprz wg upodobań
    • 1 szklanka tartej bułki wymieszanej z tartym parmezanem
    • 2 jajka
    • 2 łyżeczki wody
    • 3 łyżki oliwy

Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać jajka z wodą, dokładnie rozmieszać. Piersi oprószyć rozmarynem, oregano, solą i pieprzem., dokładnie wetrzeć przyprawy w mięso, odstawić na 30 minut. Każdą porcje zanurzać w miksturze jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce z serem. Skropić oliwą. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie, nabić na nie porcje mięsa. Piec na średnio nagrzanym grillu odwracając co 3 minuty do momentu aż mięso będzie odpowiednio wypieczone. Podawać z bagietką i surówkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *