Składniki:
-
- 75 dkg piersi z kurczaka
- 1 łyżka rozmarynu
- 1 łyżka oregano
- sól i pieprz wg upodobań
- 1 szklanka tartej bułki wymieszanej z tartym parmezanem
- 2 jajka
- 2 łyżeczki wody
- 3 łyżki oliwy
Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać jajka z wodą, dokładnie rozmieszać. Piersi oprószyć rozmarynem, oregano, solą i pieprzem., dokładnie wetrzeć przyprawy w mięso, odstawić na 30 minut. Każdą porcje zanurzać w miksturze jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce z serem. Skropić oliwą. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie, nabić na nie porcje mięsa. Piec na średnio nagrzanym grillu odwracając co 3 minuty do momentu aż mięso będzie odpowiednio wypieczone. Podawać z bagietką i surówkami.