Składniki:
-
- 4 piersi z kurczaka
-
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 2 łodygi palczatki cytrynowej ( można zastąpić łyżeczką otartej z cytryny skórki)
- 6 obranych cebulek szalotka
- 2 obrane ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonego chili
- 2 łyżeczki mielonego ostryżu
- 4 łyżki ostrego keczupu
- sól wg smaku
Pasta przyprawowa:
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki pasty przyprawowej dokładnie zmiksować na jednorodną pastę. Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę. Każdą porcję natrzeć pastą przyprawową i na kilka godzin odstawić w chłodne miejsce. Szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nabić na nie wzdłużnie przygotowane porcje mięsa. Piec na gorącym grillu obracając co 3 minuty. Podawać z bagietka i surówkami.