Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka po malezyjsku z grilla

 

Składniki:

    • 4 piersi z kurczaka
  • Pasta przyprawowa:

    • 1 łyżeczka nasion kolendry
    • 2 łodygi palczatki cytrynowej ( można zastąpić łyżeczką otartej z cytryny skórki)
    • 6 obranych cebulek szalotka
    • 2 obrane ząbki czosnku
    • 4 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka mielonego chili
    • 2 łyżeczki mielonego ostryżu
    • 4 łyżki ostrego keczupu
    • sól wg smaku

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki pasty przyprawowej dokładnie zmiksować na jednorodną pastę. Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę. Każdą porcję natrzeć pastą przyprawową i na kilka godzin odstawić w chłodne miejsce. Szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nabić na nie wzdłużnie przygotowane porcje mięsa. Piec na gorącym grillu obracając co 3 minuty. Podawać z bagietka i surówkami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *