Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 6 papryk (najlepiej różnokolorowa)
- 1 cebula
- 10 łyżek oliwy z oliwek
- Tabasco, pieprz i sól
Sposób przyrządzenia:
Filety z kurczaka umyć, rozbić i natrzeć Tabasco. Odstawić na ok. 3 godziny do lodówki. Papryki oczyścić i pokroić na kawałki. Cebulę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Paprykę i cebulę dusić w rondlu z oliwią z oliwek (8łyżek), od czasu do czasu mieszając. W tym czasie na patelni smażymy piersi na oliwce, aż będą miały złocisty kolor i przekładamy do rondla z papryką. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wszystko razem jeszcze dusimy ok. 15 min Podawać z ryżem
1 comment for “Piersi z kurczaka z papryką na ostro”