Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolka

Sałatka z salami i fasolką szparagową

Składniki: • 20 dag makaronu rurki • 20 dag mrożonej fasolki szparagowej • 10 dag salami (w cienkich plastrach) • pęczek rzodkiewek • łyżka gruboziarnistej musztardy • 2 łyżki octu winnego • 4 łyżki bulionu warzywnego • 3 łyżki oleju • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osączyć, wystudzić. Fasolkę…

Fasolka smażona z pomidorami

Składniki: 700 g fasoli szparagowej sól, pieprz 3-4 gałązki cząbru 500 g dojrzałych pomidorów 1/2 pęczka natki 3 ząbki czosnku 2 łyżki margaryny Sposób przyrządzenia: Fasolę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, wrzucić do 1 l wrzątku, dodać sól i cząber, gotować 15 min. Osaczyć, ostudzić, wyjąć listki. Pomidory sparzyć, obrać, przekroić, osaczyć z soku i…

Fasolka w sosie cebulowym

Składniki: 500 g fasolki szparagowej 4 cebule 2 łyżki oleju 2 łyżki siekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki soli szczypta białego pieprzu niewielka ilość octu winnego 1 łyżka masła 1 łyżka bulki tartej Sposób przyrządzenia: Fasolkę pokroić na kawałki. Pokrojoną w kostkę cebulę i pietruszkę udusić do miękkości na oleju, przetrzeć przez sitko, przełożyć do garnka,…

Fasolka na ostro z ryżem

Składniki: 250 g ryżu szczypta szafranu sól 1 łyżka masła 1 łyżeczka imbiru 600 g fasoli szparagowej 1 ostra czerwona papryczka 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka curry po 1/2 łyżeczki cynamonu i kminku 2 goździki 2 szklanki bulionu 300 g pomidorów 3 dymki Sposób przyrządzenia: Ryż wrzucić do 1/21…

Fasola po polsku

Składniki: 30 dag białej fasoli, np. Jaś 2 suszone grzyby 2 średnie cebule 20 dag kiełbasy 10 dag wędzonego boczku 1 puszka pomidorów w całości 1/3 szklanki bulionu 1 łyżka tłuszczu 1 łyżka mąki sól, pieprz, majeranek i lubczyk Sposób przygotowania: Fasolę opłukać, zalać zimną wodą. Pozostawić na 12 godz. Ugotować do miękkości w wodzie,…