Składniki:
• 20 dag makaronu rurki
• 20 dag mrożonej fasolki szparagowej
• 10 dag salami (w cienkich plastrach)
• pęczek rzodkiewek
• łyżka gruboziarnistej musztardy
• 2 łyżki octu winnego
• 4 łyżki bulionu warzywnego
• 3 łyżki oleju
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osączyć, wystudzić. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować do miękkości. Osączyć i wystudzić. Dłuższe strąki przekroić na połowy. Rzodkiewki oczyścić, pokroić w ćwiartki, plastry salami w paski. Musztardę utrzeć z octem, olejem, bulionem, szczyptą soli, pieprzu. Makaron wymieszać z fasolą, rzodkiewką i salami. Polać sosem.
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi