Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana

Składniki:


• 1 kg młodych ziemniaków
• łyżeczka soli
• pół łyżeczki kminku lub trochę zielonego koperku
• 2 łyżki oleju
• 5 dag boczku
• 14 dag cebuli
• 1 ogórek
• kostka bulionu
• 4 łyżki octu
• sól
• pieprz do smaku
• łyżka siekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obrać i ugotować z solą i kminkiem. Można też umyte gotować w łupinkach. Pokrajać w talarki. Rozgrzać olej i poddusić na nim pokrajany w kosteczkę boczek oraz cebulę. W pół szklanki wody rozgotować kostkę bulionową, dodać ocet, sól, pieprz. Pokrajać obrany ogórek w kostkę. Oziębić wszystko, wymieszać i pozostawić w chłodzie.Przed podaniem zalać majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *