Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka na ostro z ryżem

Składniki:

  • 250 g ryżu
  • szczypta szafranu
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka
  • imbiru
  • 600 g fasoli szparagowej
  • 1 ostra czerwona papryczka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka curry
  • po 1/2 łyżeczki cynamonu i kminku
  • 2 goździki
  • 2 szklanki bulionu
  • 300 g pomidorów
  • 3 dymki

Sposób przyrządzenia:
Ryż wrzucić do 1/21 osolonego wrzątku, gotować pod przykryciem 15 min. Masło rozpuścić z szafranem, pozostawić na chwilę na patelni, wymieszać z ryżem. Rondel z ryżem przykryć, wstawić do ciepłego piekarnika (temp. 50°C). Fasolę umyć, oczyścić, poobcinać końce, pokroić na małe kawałki. Papryczkę umyć, oczyścić, pokroić. Czosnek obrać, posiekać. Olej rozgrzać, wrzucić czosnek, imbir, papryczkę, obsmażyć na małym ogniu. Dodać fasolę i pozostałe przyprawy. Mieszając smażyć 3 min. Wlać bulion, zagotować, dusić pod przykryciem 15 min. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Dymki oczyścić, umyć, pokroić na krążki. Pomidory i dymkę dodać do fasoli, dusić pod przykryciem jeszcze 5 min. Warzywa podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *