Składniki:
- 2 pęczki zielonych szparagów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 l bulionu
- 100 ml śmietanki 30%
- 1 łyżka soku z cytryny
- szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plastry 2 drobno pokrojone łodygi selera naciowego 1 mała cebula pokrojona w plastry Marynata: 1 szklanka oleju ¼ szklanki octu winnego 1 łyżeczka musztardy w proszku kilka posiekanych listków bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i oczyszczoną fasolkę zalać wrzątkiem, posolić, gotować 10 minut,…
Składniki: 1 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 7 papryczek chili pozbawionych nasion 7 ząbków czosnku 3,5 łyżeczki nasion gorczycy 3,5 łyżeczki nasion kopru 5 szklanek octu 5 % 5 szklanek wody ½ szklanka soli Sposób przyrządzenia: Strąki fasoli ułożyć w 7 sterylnych słoiczkach, dodać 1 papryczkę chili, 1 pokrojony na ćwiartki ząbek czosnku, ½ łyżeczki gorczycy…