Składniki: 500 g fasolki szparagowej ocet estrogenowy sól olej pieprz 1 łyżka posiekanej cebuli Sposób wykonania: Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, które ugotować w osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić a gdy ostygnie skropić ją octem estrogenowym i olejem. Dodać jeszcze cebulkę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: szparagowa
Sałatki
Sałatka z fasolki szparagowej i krewetek
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg fasolki szparagowej 15 dkg gotowanych krewetek 10 orzechów laskowych szczypta tartej gałki muszkatołowej 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, podzielić na części, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jądra orzechów laskowych obrać z brązowego naskórka, pozostawić w całości lub posiekać. W miseczce wymieszać wszystkie składniki, dodać przyprawy, oliwę,…
Sałatki
Sałatka z fasoli szparagowej
by Kinga • • 1 Comment
Składniki: 20 dkg fasolki szparagowej 10 dkg zielonego groszku 5 dkg zielonej cebulki lub szczypiorku 5 dkg marynowanej czerwonej papryki 1 ugotowane na twardo jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego posiekana natka pietruszki sól, biały pieprz zielona sałata Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, każdy strąk podzielić na 4 – 5 części, ugotować…
Wołowina
Fasolka szparagowa z wołowiną
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wołowiny bez kości 1 kg fasoli szparagowej 30 dkg pomidorów 1 cebula natka pietruszki, bazylia, nać kolendry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokroić w kostkę zalać minimalną ilością wody (tak aby mięso było przykryte, gotować na wolnym ogniu aż mięso zmięknie, a bulion zredukuje się do minimum. Dodać obraną i pokrojoną…
Udka z kuczaka
Fasolka szparagowa z udkami kurczaka pieczona
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 3 udka z kurczaka (górne części) 25 dkg fasolki szparagowej 1 duża cebula oliwa z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Fasolkę umyć, podzielić strąki na mniejsze części. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, posolić, dodać fasolkę i gotować 8 minut, pod koniec gotowania dodać cebulę, odcedzić. Udka z…