Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z udkami kurczaka pieczona

Składniki:

    • 3 udka z kurczaka (górne części)
    • 25 dkg fasolki szparagowej
    • 1 duża cebula
    • oliwa z oliwek
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Fasolkę umyć, podzielić strąki na mniejsze części. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, posolić, dodać fasolkę i gotować 8 minut, pod koniec gotowania dodać cebulę, odcedzić. Udka z kurczaka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć na niej mięso. Na blaszce do pieczenia ułożyć udka,  obłożyć fasolką i cebulą, skropić oliwą. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika i piec razem przez 5 minut. Podawać udekorowane zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *