Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli szparagowej

Składniki:

  • 20 dkg fasolki szparagowej
  • 10 dkg zielonego groszku
  • 5 dkg zielonej cebulki lub szczypiorku
  • 5 dkg marynowanej czerwonej papryki
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, biały pieprz
  • zielona sałata


Sposób przyrządzenia:
Fasolkę umyć, każdy strąk podzielić na 4 – 5 części, ugotować w osolonej wodzie wraz z zielonym groszkiem, odcedzić, osuszyć. Zieloną cebulkę lub szczypiorek drobno posiekać. Paprykę pokroić na kawałki wielkości kawałków fasolki. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać sos przygotowany z wymieszanej oliwy i sosu sojowego, posolić i popieprzyć, wymieszać. Salaterkę wyłożyć umytymi i osuszonym listkami sałaty, na nich ułożyć przygotowaną sałatkę. Udekorować pokrojonymi na ćwiartki jajkiem i zieleniną.


1 comment for “Sałatka z fasoli szparagowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *