Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolka

Fasola szparagowa z cebulą

Składniki: 25 dkg mrożonej lub świeżej fasolki szparagowej 1 łyżka masła 1 cebula 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolkę ugorować w osolonej wodzie tak aby była chrupiąca. Odcedzić, przelać zimną wodą odcedzić. Na patelni rozgrzać masło dodać obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę, przyprawić, smażyć na złoty kolor, dodać sos sojowy,…

Czerwona fasola z parówkami i boczkiem

Składniki: 2 parówki na osobę 1 duży pomidor 20 dkg chudego wędzonego boczku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana czerwona cebula 1 roztarty ząbek czosnku 1 posiekana papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli  1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Cebulę, czosnek, papryczkę obrać, pokroić, przesmażyć na dużej patelni na łyżce oliwy.…

Gulasz mięsny z pieczarkami

Gulasz mięsny z pieczarkami w płatkach cebuli z dodatkiem fasolki szparagowej i czerwonej papryki. Składniki: 500 g wołowiny olej 2 duże cebule ¾ l bulionu wołowego 500g ziemniaków 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 papryka 250 g pieczarek 250 g pomidorów sól przyprawa do gulaszu Kamis Przygotowanie: Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić…

Kociołek po meksykansku

Składniki: 50 dag mielonego mięsa po puszcze białej i czerwonej fasoli puszka pomidorów bez skórki 2 duże cebule 1 zielona papryka 2-3 łyżki oleju 0.5 łyżeczki tymianku sól pieprz do smaku 0.5 łyżeczki papryki słodkiej Sposób przyrządzenia: Fasolę osączyć na sitku. Pomidory rozdrobnic w zalewie, cebulę pokroic w cienkie paski.Rozgrzać w garnku olej ,podsmażyć mięso,dodać…