Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasola

Zupa fasolowa

Skład:

  • 2 puszki fasoli białej
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 puszki pomidorów bez skóry
  • 20 dkg wołowiny lub wieprzowiny
  • 4 duże cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 4 ząbki czosnku
  • ser żółty do posypania
  • pieprz i sól do smaku
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 4 litry wody

Fasola w walijskim sosie

Skład: 40dkg fasoli 2 selery (30dkg) 3 cebule 2 jabłka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 15dkg żółtego utartego sera sól cukier czerwona sproszkowana papryka Sposób przyrządzenia: Fasolę przebrać, umyć, namoczyć i pozostawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Miękką osolić i odstawić. Selery i jabłka umyć, obrać i pokroić. Dodać…

Fasola po cygańsku

Skład: 30dkg mięsa 50dkg czerwonej fasoli 2 cebule 1 szklanka wywaru mięsnego 1 czerwona papryka 2 pomidory czosnek zioła przyprawowe wg uznania oliwa sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Fasolę namoczyć na 12 godzin, ugotować w wodzie w której się moczyła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie tłuszczu. Mięso umyć, zemleć i dodać do…

Fasolada

Skład: – 0,5 kg fasoli– 4 marchewki– 2 cebule– 1 seler– 300 ml oleju– 300 ml soku pomidorowego– sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Fasolę namoczyć w wodzie przez 10 godzin2. Zagrzać w wodzie pozostałej z moczenia, gotować 5 minut, odcedzić i przełożyć do drugiego garnka3. Marchew pokroić w plasterki, seler i cebulę posiekać. Warzywa dodać…