Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa

Skład:

  • 2 puszki fasoli białej
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 puszki pomidorów bez skóry
  • 20 dkg wołowiny lub wieprzowiny
  • 4 duże cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 4 ząbki czosnku
  • ser żółty do posypania
  • pieprz i sól do smaku
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 4 litry wody

Sposób przyrządzenia:
Paprykę i cebulę obieramy, kroimy i smażymy na głębokiej patelni, pod koniec dodajemy czosnek, pomidory, po jednej puszce każdej fasoli, dodajemy sól i pieprz do smaku. Miksujemy dokładnie całą zawartość patelni. W dużym garnku gotujemy pokrojone mięso w rosole z kostek, a kiedy już zmięknie miksujemy dokładnie rosół z mięsem. Dodajemy do rosołu zmiksowane warzywa i dwie pozostałe puszki fasoli, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kilka minut. Po napełnieniu talerzy posypujemy tartym serem-smacznego!

1 comment for “Zupa fasolowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *