Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola po cygańsku

Skład:

  • 30dkg mięsa
  • 50dkg czerwonej fasoli
  • 2 cebule
  • 1 szklanka wywaru mięsnego
  • 1 czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • czosnek
  • zioła przyprawowe wg uznania
  • oliwa
  • sól, pieprz, chili

Sposób przyrządzenia:
Fasolę namoczyć na 12 godzin, ugotować w wodzie w której się moczyła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie tłuszczu. Mięso umyć, zemleć i dodać do zeszklonej cebuli, dusić razem kilka minut. Posolić i dodać wywar mięsny, pozostawić na małym ogniu. Paprykę i pomidory (obrane ze skóry) pokroić w kostkę włożyć na patelnie z odrobiną oliwy i smażyć do odparowania płynu. Czosnek obrać, posiekać. Połączyć wszystkie składniki, chwilę pogotować, przyprawić tak aby potrawa była pikantna.

2 comments for “Fasola po cygańsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *