Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka koncentratu pomidorowego 1 kostka rosołowa 1 pęto kiełbasy 1 mała cebula 1 łyżeczka płaska mąki ziemniaczanej ketchup liść laurowy kwasek cytrynowy cukier papryka słodka pieprz sól Sposób przyrządzenia: Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Do garnka wlać jedną szklankę wody, zagotować…
Tag: fasola
Jednogarnkowe
Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku
by Bahus • • 0 Comments
Jednogarnkowe
Fasola po staropolsku.
by Bahus • • 2 komentarze
Skład: 25 dag fasoli Jaś, 10 dag wędzonego boczku, 8 dag cebuli, 1 dag mąki, 6 dag masła, 0,5 l bulionu (może być z kostki), 6 dag śliwek suszonych, 2 dag rodzynków, 1 1/2 dag miodu, 1 łyżeczka karmelu sól i pieprz. Sposób przyrządzenia: Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Boczek pokroić w paski i…
Sałatki
Sałatka śródziemnomorska.
by pejsik • • 0 Comments
Skład: puszka fasoli w zalewie puszka kukurydzy 1/2 kostki fety oliwki oregano (nie musze wspominać chyba że świeże najlepsze) Sposób przyrządzenia: Wymieszać dodać sos czosnkowy. Wyjątkowo nie polecam do niej zbyt dużo czosnku.
Półmięsne
Fasolka szparagowa z kiełbasą
by Krystyna • • 0 Comments
Skład: 600 g zielonej fasolki szparagowej, 30dkg kielbasy 80 ml oliwy, 6 zabkow czosnku, 150 g tartej bulki, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Młoda zielona fasolkę, opłukac, odciać końce, usunać włókna. Fasolke pokroic w kawalki dlugosci 4 cm. Czosnek obrac, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmazyć, czosnek obrać posiekać, dodać…