Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Skład:

  • 600 g zielonej fasolki szparagowej,
  • 30dkg kielbasy
  • 80 ml oliwy,
  • 6 zabkow czosnku,
  • 150 g tartej bulki,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:
Młoda zielona fasolkę, opłukac, odciać końce, usunać włókna. Fasolke pokroic w kawalki dlugosci 4 cm. Czosnek obrac, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmazyć, czosnek obrać posiekać, dodać do przyrumienionej kiełbasy,wlozyc fasolkę, smażyć, az fasolka sciemnieje, pdlać wodą, dusić do odparowania plynu Do fasolki wsypac tarta bułkę, doprawic sola, pieprzem, wymieszac i od razu podawac.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *