Składniki: 25 dkg cienkiej kiełbasy wieprzowej 1 łyżeczka oliwy 1 pokrojona w kostkę cebula 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki 1 puszka wypłukanej czerwonej fasoli konserwowanej 10 dkg listków szpinaku bulion drobiowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę, smażyć aż się przyrumieni, dodać cebulę i smażyć…
Tag: fasola
Listy
Zawiesista zupa jarzynowa z mieloną wołowiną
by Karolina Król • • 0 Comments
Składniki:
- 50 dkg chudej mielonej wołowiny
- 4 łodygi selera naciowego pokrojone w 2 cm kawałki
- 1 cebula pokrojone w pół plastry o grubości 5 mm
- 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 2 szklanki wody
- 2 szklanki nie solonego soku pomidorowego
- 1 puszka pokrojonych pomidorów
- 1 szklanka sosu pomidorowego
- 2 kostki bulionu wołowego
- 2 łyżeczki chili mielonego
- 2 puszki wypłukanej białej fasoli konserwowej
- 2 szklanki posiekanej kapusty
Listy
Jajecznica po Meksykańsku
by Weronika Kwaśnik • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 1 łyżeczka oleju sól, pieprz ¼ puszki czerwonej fasoli konserwowanej 2 łyżki ulubionej salsy 1 łyżka żółtego, tartego sera Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać opłukaną fasolę z salsa, podgrzać. Na patelni rozgrzać olej, wybić jajka, smażyć do momentu uzyskania właściwej konsystencji, przyprawić solą i pieprzem. Gorącą jajecznice wyłożyć na talerz, obłożyć gorącą…
Listy
Duszone mięso jelenia lub sarny
by Kasia Kuś • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa bez kości pokrojonego w grubą kostkę ½ szklanki posiekanej cebuli 3 posiekane ząbki czosnku 4 obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory 2 puszki białej fasoli konserwowanej 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka brązowego cukru ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy do smaku sól czosnkowa, pieprz 3 łyżki smalcu lub oleju…
Listy
Marynowana fasolka szparagowa z rzodkiewką
by Patrycja Wilk • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plastry 2 drobno pokrojone łodygi selera naciowego 1 mała cebula pokrojona w plastry Marynata: 1 szklanka oleju ¼ szklanki octu winnego 1 łyżeczka musztardy w proszku kilka posiekanych listków bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i oczyszczoną fasolkę zalać wrzątkiem, posolić, gotować 10 minut,…