Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasola

Zupa ze szpinaku, kiełbasy i czerwonej fasoli

Składniki: 25 dkg cienkiej kiełbasy wieprzowej 1 łyżeczka oliwy 1 pokrojona w kostkę cebula 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki 1 puszka wypłukanej czerwonej fasoli konserwowanej 10 dkg listków szpinaku bulion drobiowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę, smażyć aż się przyrumieni, dodać cebulę i smażyć…

Zawiesista zupa jarzynowa z mieloną wołowiną

Składniki:

  • 50 dkg chudej mielonej wołowiny
  • 4 łodygi selera naciowego pokrojone w 2 cm kawałki
  • 1 cebula pokrojone w pół plastry o grubości 5 mm
  • 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki nie solonego soku pomidorowego
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 2 kostki bulionu wołowego
  • 2 łyżeczki chili mielonego
  • 2 puszki wypłukanej białej fasoli konserwowej
  • 2 szklanki posiekanej kapusty

Jajecznica po Meksykańsku

Składniki: 3 jajka 1 łyżeczka oleju sól, pieprz ¼ puszki czerwonej fasoli konserwowanej 2 łyżki ulubionej salsy 1 łyżka żółtego, tartego sera Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać opłukaną fasolę z salsa, podgrzać. Na patelni rozgrzać olej, wybić jajka, smażyć do momentu uzyskania właściwej konsystencji, przyprawić solą i pieprzem. Gorącą jajecznice wyłożyć na talerz, obłożyć gorącą…

Duszone mięso jelenia lub sarny

Składniki: 1 kg mięsa bez kości pokrojonego w grubą kostkę ½ szklanki posiekanej cebuli 3 posiekane ząbki czosnku 4 obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory 2 puszki białej fasoli konserwowanej 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka brązowego cukru ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy do smaku sól czosnkowa, pieprz 3 łyżki smalcu lub oleju…

Marynowana fasolka szparagowa z rzodkiewką

Składniki: 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plastry 2 drobno pokrojone łodygi selera naciowego 1 mała cebula pokrojona w plastry Marynata: 1 szklanka oleju ¼ szklanki octu winnego 1 łyżeczka musztardy w proszku kilka posiekanych listków bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i oczyszczoną fasolkę zalać wrzątkiem, posolić, gotować 10 minut,…