Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zawiesista zupa jarzynowa z mieloną wołowiną

Składniki:

  • 50 dkg chudej mielonej wołowiny
  • 4 łodygi selera naciowego pokrojone w 2 cm kawałki
  • 1 cebula pokrojone w pół plastry o grubości 5 mm
  • 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki nie solonego soku pomidorowego
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 2 kostki bulionu wołowego
  • 2 łyżeczki chili mielonego
  • 2 puszki wypłukanej białej fasoli konserwowej
  • 2 szklanki posiekanej kapusty

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać 1 łyżkę oleju. Dodać mięso, seler, cebulę, paprykę i czosnek. Smażyć mieszając aż mięso zbrązowieje. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem kapusty i fasoli, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować 30 minut, dodać kapustę i fasolę, nadal gotować aż kapusta zmięknie. Skorygować smak solą i pieprzem, podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *