Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ze szpinaku, kiełbasy i czerwonej fasoli

Składniki:

  • 25 dkg cienkiej kiełbasy wieprzowej
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki
  • 1 puszka wypłukanej czerwonej fasoli konserwowanej
  • 10 dkg listków szpinaku
  • bulion drobiowy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Kiełbasę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę, smażyć aż się przyrumieni, dodać cebulę i smażyć mieszając 3 minuty. Dodać ziemniaki, czerwoną fasolę, szpinak. Całość zalać bulionem w takiej ilości aby wszystkie składniki pokrywał 2 cm warstwą. Doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut, przyprawić i nadal gotować aż ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *