Składniki: 1 puszka białej fasolki konserwowej 1 bulwa kopru włoskiego pokrojonego w kostkę ½ czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę 2 łyżki posiekanego koperku Dresing: 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę dokładnie wypłukać, obsączyć. Składniki dresingu zmiksować. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, pozwolić aby smak się…
Tag: fasola
Listy
Śledzie z fasolą
by Dagmara Kaczmarek • • 0 Comments
Składniki: 8 filetów śledziowych w oleju 2 puszki białej fasoli 4 duże pomidory 3 ząbki czosnku pęczek dymki 4 łyżki octu winnego 6 łyżek oliwy cukier, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, drobniutko posiekać. Ocet winny rozetrzeć z czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu i cukru, mieszać wlewając oliwę. Fasolę osączyć z zalewy, wymieszać z…
Listy
Błyskawiczne pikle z fasolki z czerwoną cebulą i koperkiem
by Natalia Półtorak • • 0 Comments
Składniki: 2 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 1 pokrojona w plastry czerwona cebula 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy ¼ szklanki czerwonego octu winnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wrzątkiem fasolkę, gotować 4 minuty, odcedzić. W szklanej salaterce wymieszać z fasolką pozostałe składniki, odstawić na 4 godziny mieszając…
Listy
Pikle z fasolki szparagowej i papryczek chili
by Ewa Woźniak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 7 papryczek chili pozbawionych nasion 7 ząbków czosnku 3,5 łyżeczki nasion gorczycy 3,5 łyżeczki nasion kopru 5 szklanek octu 5 % 5 szklanek wody ½ szklanka soli Sposób przyrządzenia: Strąki fasoli ułożyć w 7 sterylnych słoiczkach, dodać 1 papryczkę chili, 1 pokrojony na ćwiartki ząbek czosnku, ½ łyżeczki gorczycy…